19 de gener del 2013

Manel i el projecte Aphekom


El projecte Aphekom es va engegar el juny de 2008 amb l’objectiu de desenvolupar instruments per a proveir els decisors, professionals i ciutadans europeus d’informació útil per a la presa de decisions encaminades a reduir els riscos relacionats amb la pol·lució de l’aire. En el projecte hi vam participar més de 40 investigadors i professionals de 25 països europeus.
La coordinadora del projecte va ser Sylvia Medina, de l’Institut de la Veille Sanitaire de França, i en ell participarem molts especialistes que ja haviem col·laborat en projectes anteriors relacionats amb el tema, com ara el projecte Aphea i l’Apheis.
El Manel havia treballat més en projectes relacionats amb altres riscos per a la salut com ara l’exposició, tant activa com passiva, al tabac,  i era un expert ben reconegut en el camp de l’avaluació d’intervencions. Al projecte Aphekom va ser el líder del ‘work package’ d’avaluació interna que havia d’assegurar que el projecte aconseguira els objectius marcats i tinguera l’impacte desitjat sobre els grups diana.


Des del començament del projecte el Manel es va guanyar tothom, tant per la seua experiència i professionalitat, com, també, per la seua intel·ligència, la seua calidesa i el seu excepcional sentit de l’humor.
En menys d’un any es va convertir en una persona clau dins del projecte, tant per assolir els objectius científics i de desenvolupament, com pels estímuls positius que aportava a les relacions humanes i el benestar entre els qui participàvem en el projecte.
A la foto de la 2ª reunió del projecte, 11 mesos després del seu començament, es pot sentir de manera molt palesa la influència de Manel sobre el conjunt, la llum que d’ell emanava , el bon humor, l’harmonia... ¡què a gustet estàvem a la seua ombra!
Ferran Ballester

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada